Моето сърце за любимия
3 бр. пилешки гърди
200 г бекон
1 глава лук
100 мл сметана
2 бр. яйца
30 г масло
500 г бутер тесто
сол
черен пипер
Как да ги приготвим
В маслото се запържват нарязаното на кубчета пилешко месо и беконът. Добавя се лукът, нарязан на шайби и когато омекне се слагат разбитите яйца, като се отделя един жълтък за намазване, сметаната, сол и черен пипер. Разбърква се на слаб огън за 3-4 минути. Прибавя се ситно нарязан магданоз.
Бутер тестото се разделя на два листа, които с помощта на нож се оформят с формата на сърце. Първият лист се поставя в намазана с мазнина тава, отгоре се разпределя плънката, като се оставят 2 см свободни краища. Покрива се с втория лист, краищата се прихлупват и се притискат с помощта на вилица. Намазва се с разбития жълтък и се надупчва с вилица, за да излиза парата. Слага се в загрята на 210 С фурна и се пече около 30 минути.