Медени сърца за влюбени
2 бр. яйца
2/3 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. олио
1 ч.л. канела, 1 ванилия
1 ч.л. сода бикарбонат
6 с.л. течен мед
1 с.л. кондензирано или кисело мляко
брашно
сладко, мармалад, мед - за слепване
За глазурата:
150 г шоколад
4 с.л. прясно мляко
кокосови стърготини
Как да ги приготвим
Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се олиото, содата, погасена в кондензираното мляко, канелата, ванилията и меда. Всичко се разбърква добре. Добавя се брашно и се замесва средно меко тесто. Омесва се много добре. След омесването е добре тестото да се увие във фолио, за да стегне меда - около 20-30 минути. След като е отлежало тестото, от него се разточва лист с дебелина 2-3 мм. От листа се изрязват сърчица с помощта на формичка. Нареждат се върху застлана с хартия за печене тава. Фурната се загрява предварително на 180 С. Пекат се до златисто. След изпичането се нареждат в подходящ съд и се покриват за 5 минути. Сърцата се намазват от едната страна с желаното сладко или мед и се слепват. По желание може да се направи и следната глазура: прясното мляко се загрява, шоколада се натрошава и се разтапя. Бърка се с дървена бъркалка. Сърчицата се потапят от едната страна в него, след което се овалват в стърготините.