Любовни сърца
1 ч.ч. кокосови стърготини
1 ч.ч. захар
2 и 1/4 ч.ч. брашно
3/4 ч.ч. масло
1 бр. яйце
1 ванилия
За глазурата:
3/4 ч.ч. пудра захар
ванилия
малиново сладко за слепване
червена захар за декорация
Как да ги приготвим
Маслото се смесва с брашното и се стрива, докато стане на ситни трохи. Добавят се кокосовите стърготини, захарта, леко разбитото яйце и ванилията. Омесва се тесто. Върху набрашнен плот се разточва кора с дебелина от 3 до 6 мм. Изрязва се със сърцевидна формичка, която при всяко рязане се потапя в брашно. Може половината от бисквитките да се изрежат по средата с по-малка сърцевидна форма и след като се изпекат, да се слепят със сладко от малини с плътните сърца. Поставят се върху намазнена хартия за печене, като се оставя разстояние между тях и се пекат 7-9 минути на 190 С или докато краищата им се запекат до златисто-кафяво.
Глазурата се приготвя като се смесят захарта, ванилията и 1 с.л. вода. Намазват се бисквитите с изрязан център и се посипват с червена захар. Слепват се със сладкото към плътните сърца.