Наденички с грах
грах - 700 г, от консервиран
брашно - 2 с. л.
домати - 2 броя
чесън - 3 скилидки
олио - 4 - 5 с.л.
червен пипер - 1 ч.л.
моркови - 1 брой
гъби - 100 г
лук - 1 глава
наденица - 2 - 3 броя. по избор
копър - стръкове за украса
черен пипер - на вкус
сол
копър - 1/4 връзка
Нарежете лука, морковите и гъбите и ги сложете да се запържат в сгорещената мазнина в дълбока съд на котлона. Добавете скълцания чесън, малко сол, черен и червен пипер и разбъркайте.
Добавете граха, нарязаните на ситни кубчета домати и след като поври за 5 минути, добавете 500 мл гореща вода. Оставете да къкри на умерен котлона за около 20-25 минути и при нужда доливайте вода.
Добавете наденицата на шайби и я добавете. След около 10 минути сгъстете ястието с размитото в малко вода брашно. Овкусете с още подправки при нужда и добавете скълцания копър.