Наденички с подправки
4-6 сурови наденици
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
1 дафинов лист
250 мл (1 ч. ч.) сухо бяло вино
2 с. л. зехтин
сол и смлян черен пипер
прясна мащерка
• Лукът се почиства и нарязва на тънки полумесеци, а чесънът се пресова.
• В голям тиган се сгорещява 1 с. л. зехтин.
• Добавят се надениците и се изпържват до готовност.
• Изваждат се и се оставят настрани.
• В същия тиган се сипва 1 с. л. зехтин.
• Прибавят ce лукът и чесънът и се задушават 3-4 минути на среден огън.
• Овкусява се със сол и се добавят надениците.
• Сипва се виното, прибавя ce дафиновият лист и се поръсва с черен пипер.
• Наденицата с вино се задушава 5 минути.
• Разпределя се по чинии, като се поръсва с листа от прясна мащерка.
• Наденицата с вино се поднася с варен зелен фасул, хляб, ориз или картофено пюре.