Какво да готвим през цялата работна седмица

вход през zajenata.bg
174176

Петък Гулаш със сметана

1 и 1/2 с. л. зехтин
500 г телешко месо
1 глава кромид лук
200 г гъби (печурки)
1 с. л. сладък червен пипер
400 г консервирана доматена супа

400 г консервирани домати, нарязани на кубчета
сол и смлян черен пипер

сварен ориз
ситно нарязан магданоз
готварска сметана
Приготвяне:

• Месото се нарязва на ивички.
• Гъбите и лукът се нарязват на тънки филийки.
• В голям тиган се загряват 2 ч. л. зехтин.
• Изпържва се 1/2 от месото за 3 минути или докато придобие кафяв цвят.
• Изважда се и се оставя в чиния.
• Изпържва се и другата половина месо заедно с 2 ч. л. зехтин.
• Изважда се и се оставя при първата част от изпърженото месо.
• В същия тиган се сгорещяват последните 2 ч. л. зехтин.
• Изпържват се лукът и гъбите за 3 минути или докато омекнат.
• Поръсват се с червения пипер.
• Готви се 1 минута, като се разбърква непрекъснато.
• Добавят се консервираните домати и доматената супа.
• Всичко се разбърква добре и се кипва.
• Огънят се намалява и се прибавя месото.
• Ястието се оставя да къкри 3-5 минути.
• Бързият гулаш се подправя със сол и черен пипер на вкус.
• Поднася се, като в чиния се сипва варен ориз,а отгоре гулаш.
• Бързият гулаш се поръсва със ситно нарязан магданоз.
• Накрая по желание се полива с малко течна сметана и се поднася.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Бърза кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft