Какво да готвим през цялата работна седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Четвъртък Ризото с пилешко
174176

Четвъртък Ризото с пилешко

2 с. л. зехтин
1 глава кромид лук
400 г ориз Arborio (или Carnaroli)
750 мл пилешки бульон
340 г сварено пилешко месо
125 мл готварска сметана
120 г настъргано сирене тип Чедър

500 г смес замразени зеленчуци
40 г настърган Пармезан
Приготвяне:

• Лукът се обелва и се нарязва на ситно.
• В голяма тенджера се сгорещяват 2 с. л. зехтин.
• Прибавя се лукът и се готви, докато омекне.
• Добавя се оризът и се разбърква, така че да бъде покрит изцяло в зехтин.
• Сипват се бульонът и зеленчуковата смес (замразена!).
• Ризотото се кипва и огънят се намалява на минимум
• Тенджерата се похлупва и се готви 10 минути.
• След което ризотото се разбърква и се готви още 5 минути.
• Прибавят се дребно нарязаното пилешко месо, сметаната и двата вида кашкавал.
• Бързото ризото с пилешко месо се разбърква, маха се от котлона.
• Оставя се настрана, похлупено 10 минути. 

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Бърза кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft