Четвъртък Супа от пиле и царевица
2 броя пилешки гърди
375 мл пилешки бульон
750 мл вода
1 с. л. зехтин
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
2 стръка целина
1 стрък праз лук (бялата част)
180 г паста за супа
310 г консервирана царевица
сол и смлян черен пипер
магданоз
Приготвяне:
• Бульонът и водата се сипват в тенджера и се кипват.
• Прибавят се пилешките гърди, огънят се намалява.
• Тенджерата се похлупва и супата се вари на среден огън 10 минути.
• Пилешкото месо се изважда, а бульонът се прецежда в купа.
• В чиста тенджера се сгорещява зехтинът на умерен огън.
• Прибавят се нарязаните на дребно лук, целина, праз лук и пресованите скилидки чесън.
• Готвят се 5 минути, като се разбъркват.
• Сипва се прецеденият бульон и се довежда до кипване.
• Добавят се нарязаното на кубчета пилешко месо, пастата и отцедената царевица.
• Супата отново се кипва, след което огънят се намалява.
• Вари се 15 минути, като се разбърква от време на време.
• При необходимост се долива 100-150 мл вода.
• Накрая бързата супа от пиле и царевица се подправя със сол и черен пипер.
• Сервира се поръсена със ситно нарязан магданоз.