Какво да готвим през цялата работна седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Четвъртък Супа от пиле и царевица
174157

Четвъртък Супа от пиле и царевица

2 броя пилешки гърди
375 мл пилешки бульон
750 мл вода
1 с. л. зехтин
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
2 стръка целина

1 стрък праз лук (бялата част)
180 г паста за супа
310 г консервирана царевица
сол и смлян черен пипер
магданоз
Приготвяне:

• Бульонът и водата се сипват в тенджера и се кипват.
• Прибавят се пилешките гърди, огънят се намалява.
• Тенджерата се похлупва и супата се вари на среден огън 10 минути.
• Пилешкото месо се изважда, а бульонът се прецежда в купа.
• В чиста тенджера се сгорещява зехтинът на умерен огън.
• Прибавят се нарязаните на дребно лук, целина, праз лук и пресованите скилидки чесън.
• Готвят се 5 минути, като се разбъркват.
• Сипва се прецеденият бульон и се довежда до кипване.
• Добавят се нарязаното на кубчета пилешко месо, пастата и отцедената царевица.
• Супата отново се кипва, след което огънят се намалява.
• Вари се 15 минути, като се разбърква от време на време.
• При необходимост се долива 100-150 мл вода.
• Накрая бързата супа от пиле и царевица се подправя със сол и черен пипер.
• Сервира се поръсена със ситно нарязан магданоз.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Бърза кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft