Супер вкусни ястия рецепти за събота вечер!

вход през zajenata.bg
685456

Пиле с чеснови хапки

Порции: 3-4 порции
Необходими продукти:

1.Пиле 1300-1500 кг.
3-4 филии хляб
1 глава голяма чесън
1 водна чаша вино /бяло/
1 водна чаша вода
червен пипер
/черен пипер и кимион/ ситно смляни, сол, масло олио.
Начин на приготвяне:

1. Пилето се измива, така както е цялото.
2. Нарязаните филии хляб се мажат дебело с масло, поръсват се със сол, ситно смления черен пипер и кимиона. От горе се пресова с чесъна. Нарязват се на хапки и се пълнят в коремчето на пилето.
3. С клечки за зъби се захваща отвора на корема, за да не излизат хапките навън.
4. По гръб се поставя пилето в йенска тенджера, доливат се чашите-вино и вода да се покрие пилето. Пече се 45 мин. до зачервяване на кожата и после се обръща по корем, още 30-45 мин. се пече. Пикантно и много вусно. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft