Пилешки гърди с пармезан
пилешки гърди - 2 броя без кожа, домати - 3 - 4 броя, лук - 1 - 2 глави, чесън - 2 - 3 скилидки, босилек - 5 - 6 листа пресен или сушен, пармезан - 60 - 70 г настърган, крутони - 150 гзехтин
Пилешките гърди се разделят на 4. Леко се начукват, покрити с прозрачно фолио, след като сте ги овкусили с малко сол и смлян черен пипер.
Загрява се малко мазнина в тиган и пилешкото се запържва за кратко от двете страни. Изважда се и в тигана се запържва лука, нарязан на полумесеци.
Филетата се подреждат се в подмазнена тава. Пасираният чесън се разбърква с малко зехтин и сол и с тази смес се намазват пилешките филета. Разпределя се върху и около тях лука.
Отгоре се слагат кръгчета домати, а останалите домати се разпръскват около месото. Поръсете върху доматите с нарязан пресен босилек или сушен.
Натрошете крутоните в плик и трохите разбъркайте с настъргания пармезан. Покрийте плътно всяко парче с тази смес. Полейте със струйка зехтин и сложете ястието да се пече в умерено загряна фурна за около 30 минути.