Пълнени пилешки гърди
1 кг. пилешки гърди
200 гр. топено сирене
50 гр. пикантно топено сирене - по желание
1 голяма кофичка заквасена сметана
2 - 3 скилидки чесън
масло
черен пипер
сол
дървени клечки
Измиваме и почистваме пилешките гърди . Разрязваме ги наполовина и поръсваме с малко сол и черен пипер. Нарязваме на ситно скилидките чесън. Пълним гърдите с топено сирене /2-3 кръгчета/, масло и чесън. С клечките захващаме пилешките гърди. Когато са готови, загряваме тиган с малко масло и запържваме пълнените гърди.
В тенджерка слагаме готварската сметана с малко водичка, сол и черен пипер. Добавяме останалото топено сирене и може да сложите и малко пикантно топено сирене. Получава се леко пикантно и като цяло вкусът е много по-наситен. Оставяме за няколко минути на огъня. Когато пилешките гърди станат златисти /нека да са почти готови/ ги прехвърляме в тенджерката със сметаната и топеното сирене. Оставяме да къкри около 15 минути или докато се посгъсти сосът. Хубаво е да се сервира с нещо свежо - зелена салата, задушен грах или аспержи на скара.