Пилешки дробчета с лук
пилешки дробчета - 500 - 600 г
дафинов лист - 2 броя
лук - 2 глави
моркови - 1 брой, по - голям
тиквички - 1 брой, голяма
вино - 150 мл
сол
черен пипер - прясно смлян
червен пипер - 1/2 ч.л. по желание
олио - около 60 мл
лук - стръкове зелен, за поднасяне
Почистете всички зеленчуци и ги нарежете - лука на полумесеци, морковите и тиквичките на тънки кръгчета.
Загрейте мазнината в тенджера и сложете предварително измитите и отцедени дробчета да се задушават заедно с 2 дафинови листа.
Щом хубаво си сменят цвета, долейте виното и разбъркайте леко, докато алкохолът се изпари. Оставете дробчетата да се готвят до полуготовност и добавете зеленчуците.
Объркайте и оставете да се задушава до тяхното омекване, като трябва да останат леко недосварени. Накрая добавете сол на вкус, черен и червен пипер.