ПОНЕДЕЛНИК Градинарска чорба
ПОНЕДЕЛНИК Гювеч с риба
ВТОРНИК Грахова супа
ВТОРНИК Кюфтенца с кайма и ориз
СРЯДА Зеленчукова супа с наденица
СРЯДА Картофи с наденица
ЧЕТВЪРТЪК Зеленчукова супа със сирене
ЧЕТВЪРТЪК Свински пържоли по шопски
ПЕТЪК Доматена вегетарианска супа
ПЕТЪК Сирене по родопски
ПОНЕДЕЛНИК Градинарска чорба
Продукти: картофи 150 г (2-3 бр.), моркови 150 г (3 бр.), домати 200 г (3-4 бр.), тиквички 150 г (1 бр.), пиперки 100 г (1-2 бр.), лук 50 г (1 глава), растително масло 40 мл (4 супени лъжици), брашно 10 г (1 супена лъжица), прясно мляко 400 мл (2 чаени чаши), яйце 1 бр., магданоз 1/2 връзка, сол на вкус.
Картофите , тиквичките, пиперките и доматите, почистени, измити и нарязани на дребно, се варят в подсолена вода. Лукът, нарязан на ситно, и настърганите на едро ренде моркови се задушават до омекване в мазнината, разбъркват се с брашното и се прибавят към врящия зеленчук. Супата се вари още 10-15 минути. Сваля се от огъня и се застройва с разбитото яйце и млякото. Поднася се със ситно нарязан магданоз.
Вкусна кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари