ЧЕТВЪРТЪК Зеленчукова супа със сирене
Продукти: зелен фасул 250 г (1 шепа), праз лук 200 г (2 стръка), кромид лук 50 г (1 глава), зеле 250 г (1/2 малка зелка), карфиол 150 г (1 малка глава), растително масло 40 мл (4 супени лъжици), сирене 150 г, магданоз 1 връзка, месо-костен бульон 1 л (5 чаени чаши), сол на вкус.
Зеленият фасул се сварява в малко количество вода и се претрива с вилица, залива се с бульона и се слага на огъня да заври. Лукът, нарязан на дребно, празът, нарязан на едри парчета, зелето, нарязано на лентички, и карфиолът, накъсан на малки цветчета, се задушават в мазнината около 10 минути, след което се прибавят във врящия бульон. Добавя се и сол на вкус. Когато зеленчукът се свари , се прибавя настърганото сирене. След десетина минути супата се сваля от огъня и се поръсва със ситно нарязания магданоз.