14 Ноември 2012
386760
Рачел от тиква и грозде
Рачел от тиква и орехи
Рачел от тиква с локум
Рачел от тиква и петмез
Рачел от тиква и сушени круши
Рачел от тиква, сини сливи и круши
Рачел от тиква
Рачел от тиква
2 кг тиква
2 кг захар
1 л вода
2 ч.л. лимонена киселина
2 ванилии
Почистената и измита тиква се нарязва на кубчета, които се държат 2 часа във варна вода (150 г гасена вар се разтварят в 5 л вода, прецежда се и се получава варовият разтвор). След това се изваждат и измиват много добре под течаща вода. Отцеждат се и се пускат във врящ сироп, приготвен от захарта, разтворена във водата. Рачелът се вари до сгъстяване. Малко преди отстраняването му от огъня, се прибавят лимонената киселина и ванилията.
Насипва се в сухи, затоплени буркани от конфитюр. Затваря се херметически с капачки.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари