14 Ноември 2012
386760
Рачел от тиква и грозде
Рачел от тиква и орехи
Рачел от тиква с локум
Рачел от тиква и петмез
Рачел от тиква и сушени круши
Рачел от тиква, сини сливи и круши
Рачел от тиква
Рачел от тиква и орехи
1 кг тиква
1 кг захар
250 г орехови ядки
няколко листа индрише
Измитата и нарязана тиква се държи около 2 часа във варна вода (на 3 литра вода - 1 ч.л. утаена и прецедена гасена вар) и се измива. Захарта се кипва с равно количество вода. След като поври 20 минути се прибавят парчетата тиква. Вари се, докато се сгъсти. 5 минути преди да се снеме от котлона, се добавят ореховите ядки и индришето. Конфитюрът се насипва в буркани, които се стерилизират в продължение на 10-15 минути.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари