Свинска пача с туршия
свински крачета - 4 броя
свински уши - 4 броя
свинска глава - 1 част
черен пипер - няколко зърна
чесън - 1 глава
моркови - от туршия, може и чушки
кисели краставички - от буркан
сол
червен пипер - 1/2 ч.л.
Сварете свинските крачета, уши и глава в тенджера под налягане с малко сол. Варете около 2 часа, докато месото се отдели от кокалите. Кокалите се отстраняват, а месото се реже на парченца.
Бульонът се прецежда и се слага да заври в друга тенджера заедно с месото. Щом кипне, се маха от котлона и се разбърква със счукания чесън, черен пипер, малко червен пипер и сол, ако е нужно.
Оставете пачата да се охлади. Във форми разпределете резени от моркови и кисели краставички, долейте бавно от пачата и оставете на студено да се желира.