Свинско задушено
800 г свинско
80 г мазнина
1 морков
резен целина
4-5 картофа
2 глави лук
4-5 скилидки чесън
1 кафена чашка бяло вино
1 супена лъжица брашно
4-5 зърна черен пипер
дафинов лист
сол
чубрица.
Нарежете месото на четири порции. Загрейте мазнината на дъното на тенджерата и го изпържете. Извадете го и в същата, мазнина запържете ситно нарязания лук. Дръпнете тенджерата настрана, върнете в нея месото, прибавете ситно нарязаните морков, целина, настърганите домати, скилидките чесън, черния пипер, дафиновия лист, виното и щипка чубрица. Разбъркайте добре и залейте с 1 чаена чаша вода, в която е размито брашното. Посолете на вкус.
Обелете картофите и ги сложете цели най-отгоре. Затворете тенджерата и варете 25 минути след завъртането на вентила. При поднасяне поръсете ястието с магданоз и гарнирайте с целите картофи. По желание от сверените картофи можете да приготвите картофено пюре.