Спагети Карбонара СРЯДА
1 с. л. зехтин
250 г панчета или бекон
100 г краве масло
150 мл сухо бяло вино
4 яйца
2 жълтъка
100 г сирене Пармезан
400 г спагети
сол и смлян черен пипер
допълнително Пармезан
Приготвяне:
• Зехтинът се загрява в голям тиган.
• На среден огън се изпържва нарязаният на кубчета бекон или панчета до златист цвят.
• Прибавят се половината от кравето масло и цялото вино.
• Отделно в купа се разбъркват яйцата с жълтъците и настърганото сирене Пармезан.
• По желание се подправят със сол и черен пипер (трябва да се внимава със солта, тъй като беконът или панчетата вече са солени).
• Спагетите се сваряват според указанията на опаковката.
• Отцедените спагети се изсипват в тигана и се разбъркват.
• Добавят се яйцата с Пармезан.
• Всичко се разбърква и се добавя останалото масло.
• Спагетите alla carbonara се разпределят по чинии.
• Поръсват се с допълнително настърган Пармезан.
• Спагетите alla carbonara се поднасят с хрупкава салата.