Шишчета с телешко ВТОРНИК
16 тънки филийки телешки шол
6 малки наденички
8 малки доматчета
8 гъби печурки
16 консервирани мамулчета царевица
16 пълнени маслини
олио
1 лимон
горчица
розмарин
градински чай
сол
черен пипер
1. Намазваме филийките телешко с горчицата, отгоре поставяме по едно мамулче и навиваме филийките, оформяйки рулца. Почистваме и измиваме гъбите, напръскваме ги с лимонов сок (или ги поставяме във вода, подкиселена с лимонов сок, за да не почернеят). Пробождаме с голяма игла наденичките, за да не пукнат при печенето.
2. На 4 метални шишчета нанизваме продуктите като ги редуваме: рулцата, наденичките, гъбите, пълнените маслини, доматчетата и при желание листа от
градински чай.
3. В купа смесваме сока от половин лимони, 4 супени лъжици олио, черен пипер. Използваме клонка розмарин, за да намажем със соса шишчетата и след това ги печем върху загретия грил 10-15 минути, обръщайки ги често.