Спагети рецепти

вход през zajenata.bg
117167

Спагети с кюфтенца и сос

спагети - 1 пакет, кайма - 600 г, яйца - 1 броя, сирене - 2 с.л. настъргано, хляб - 2 филийки сух, може и сухар, прясно мляко - 1/2 ч.ч., магданоз - 1 ч.л. накълцан, галета - 1 ч.ч., сол, черен пипер - на вкус, зехтин - 1 ч.ч., чесън - 2 скилидки, червен пипер - сладък или лют по избор, домати - 500 г зрели, пармезан - 200 г настърган

Сварете спагетите в подсолена вода. Разбъркайте каймата с яйцето, натрошеното сирене и хляба, предварително накиснат в млякото и после отцеден. Овкусете със сол, черен пипер на вкус и нарязания магданоз. Оформете малки кюфтенца, оваляйте ги в галетата.

Загрейте зехтин в тиган и изпържете кюфтенцата. Отцедете ги върху домакинска хартия. В друг тиган загрейте 2-3 лъжъци мазнина и запържете скилидките чесън заедно с лютия червен пипер. Извадете чесъна и добавете обелените и нарязани на парчета домати.

Изчакайте соса да заври и добавете кюфтенцата , след което и сол и черен пипер.Сосът трябва да ври около 30 минути на умерен котлон. Разпределете спагетите в чинии и полейте със соса с кюфтенцата. Поднесете със настърган пармезан. 

1
2 3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft