Спагети с кюфтенца и сос
спагети - 1 пакет, кайма - 600 г, яйца - 1 броя, сирене - 2 с.л. настъргано, хляб - 2 филийки сух, може и сухар, прясно мляко - 1/2 ч.ч., магданоз - 1 ч.л. накълцан, галета - 1 ч.ч., сол, черен пипер - на вкус, зехтин - 1 ч.ч., чесън - 2 скилидки, червен пипер - сладък или лют по избор, домати - 500 г зрели, пармезан - 200 г настърган
Сварете спагетите в подсолена вода. Разбъркайте каймата с яйцето, натрошеното сирене и хляба, предварително накиснат в млякото и после отцеден. Овкусете със сол, черен пипер на вкус и нарязания магданоз. Оформете малки кюфтенца, оваляйте ги в галетата.
Загрейте зехтин в тиган и изпържете кюфтенцата. Отцедете ги върху домакинска хартия. В друг тиган загрейте 2-3 лъжъци мазнина и запържете скилидките чесън заедно с лютия червен пипер. Извадете чесъна и добавете обелените и нарязани на парчета домати.
Изчакайте соса да заври и добавете кюфтенцата , след което и сол и черен пипер.Сосът трябва да ври около 30 минути на умерен котлон. Разпределете спагетите в чинии и полейте със соса с кюфтенцата. Поднесете със настърган пармезан.