Спагети с моцарела и сос
спагети - 450 - 500 г, моцарела - - 250 - 300 г, домати - 2 броя, сол, босилек - пресен и сушен
ЗА СОСА
бяло вино - 1 ч.ч., сладко - 1 ч.л. от боровинки или друго тъмно и кисело, балсамов оцет - 2 - 3 с.л., зехтин - 2 - 3 с.л., горчица - 1 ч.л.
Сварете спагетите според указанията на опаковката и ги отцедете. Успоредно с това сложете в касерола на котлона виното, да ври и изчакайте, докато се редуцира.
След това с помощта на телена бъркалка добавете и разбъркайте към него, щипка захар и сол, лъжичка сладко, балсамовия оцет, горчицата и зехтина.
След малко снемете соса и добавете черен пипер на вкус. Объркайте спагетите с така приготвения сос.
Поднесете в чиния порция спагети, добавете кубчета нарязана моцарела и резени домат. Поръсете с пресен или сушен босилек и поднесете спагетите с моцарела.