Вкусни рецепти Суфле

вход през zajenata.bg
479568

Суфле с картофи

4 Кракауера
1,2 кг картофи
750 г къдраво зеле
4 с.л. олио
2 средно-големи глави лук
50 г пушен бекон
250 г заквасена сметана
150 мл. вода
4 яйца
Сирене, настъргано
Сол и черен пипер на вкус
Индийско орехче
Начин на приготвяне:

Измиваме картофите и ги варим около 20 минути. Поливаме със студена вода, обелваме ги и оставяме да изстинат. Почистваме къдравото зеле, измиваме го и нарязваме на лентички. Нарязваме вурста на кръгчета, леко го запържваме в 1 с.л. горещо олио и изваждаме от тигана. Запържваме зелето в мазнина, поливаме го със 150 мл. вода, оставяме го да заври, след което слагаме капак и задушаваме за около 10 минути. Подправяме със сол и черен пипер. Нарязваме картофите на кръгчета, обелваме лука и го нарязваме на ситно. Нарязваме бекона на кубчета и запържваме до хрупкавост, след което добавяме да се запържи за малко и лука. Изваждаме ги от тигана. Добавяме в мазнината от бекона 3-4 с.л. олио, загряваме и пускаме картофите на порции да се изпържат за около 10 мин. до златисто-кафяво. Накрая връщаме обратно лука и бекона. Подправяме със сол и черен пипер. В намазнена форма за суфле слагаме картофите, зелето и нарязаните вурстчета. Разбиваме сметаната с яйцата, подправяме ги със сол, черен пипер и индийско орехче и заливаме. Отгоре поръсваме със сирене. Печем 40-45 минути на предварително загрята до 150°C фурна (с циркулация на топлия въздух).

1
2
3 4 5 6 7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft