Плодови торти рецепти

вход през zajenata.bg
292578

Торта с праскови

1 готов блат за торта, 1 буркан стерилизирани обелени праскови, 1 чаена чаша ароматичен конфитюр, 350 г сметана, 4 супени лъжици пудра захар, 1 супена лъжица (18 г) желатин, 2 супени лъжици ром, 1 пакетче ванилия, счукани запечени орехови ядки (по желание).

 Блатът се разрязва на две части, които се напръскват леко с част от сиропа на компота, ароматизиран с рома. Желатинът се накисва в малко хладка вода, залива се с 1 кафена чашка от сиропа на компота и се разтопява на водна баня. Останалата част от сиропа на компота се загрява, разбърква се с разтопения желатин и се оставя да се охлади леко. Сметаната се разбива на студено с пудрата захар и ванилията в съд със закръглено дъно. Едната половина от блата се слага в тортена форма и се намазва с 1/4 от разбитата подсладена сметана. Прибавя се отгоре разбитият с малко вода конфитюр. Слага се втората половина от блата, притиска се леко и се намазва с втората 1/4 от сметаната. Подреждат се отгоре прасковите и се заливат с охладения до полужелиране сироп. След пълното стягане на желето върху него 

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Торти за всички
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft