26 Май 2012
3835698
![Тутманик с готово тесто](https://i.zajenata.bg/images/2/big_7d36e3e6260b270f94344e6e2f7408f1.jpg)
Тутманик с кисело мляко
Тутманик с готово тесто
Тутманик по рецептата на баба ми
Много вкусен тутманик
Тутманик от машина за хляб
Мързелив тутманик
Лесен тутманик
Тутманик на руло
Вкусен тутманик
Тутманик с готово тесто
400 гтесто
200 гмасло
250 гсирене краве
1 бр.яйца
1. Готово хлебно тесто се разделя на шест топки, които се разточват на питки с диаметър около 15 см
2. Маслото се разтопява и с него се намазват питките
3. Питките се слепват по три и всяка тройка се разточва с големината на тавичката
4. Първата кора се слага в намаслена тавичка, върху нея се ръси натрошеното сирене и се покрива с втората кора
5. Тутманикът се намзва с останалата мазнина и с разбито яйце
6. Оставя се да втаса около 20 минути се пече в предварително загрята до 180 С фурна
7. Готовият тутманик се сервира топъл с айрян.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари