Бързи ястия за обяд и вечеря

вход през zajenata.bg
284532

Шишчета с колбаси

350 г тънки пресни колбаси (ловджийска наденица, дебърцини, кренвирши)
150 г пушени гърди (сланина)
150 г черен дроб
150 г кромид лук (дребен или едър арпаджик)
3 пиперки

Колбасът, пушените гърди и черният дроб се нарязват на парчета, дълги 3 — 4 см, пиперките се нарязват на колелца, широки около 2 см, а лукът се почиства и се оставя на цели главички.
Така подготвените продукти се нанизват на шишчетата по следния начин: парче наденица, колелце пиперка, парче черен дроб, парче пушени гърди (сланина), лукче, като тази комбинация се повтаря до запълването на всяко шишче.
Нанизаните шишчета се изпичат на скара.
Готовите шишчета се поднасят с гарнитура от пържени картофи, пресни домати и магданоз или друга подходяща за сезона салата.
Съвет: Ако използуваният черен дроб е телешки, преди да се нареже, той трябва да се почисти от обвиващата го ципа. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft