6 Май 2013
49810
Агнешко бутче с лобода
Агнешки тас кебап
Агнешко със спанак
Агнешко бутче с лук и моркови
Агнешко бутче с млечен сос
Питка за Гергьовден
Супа с агнешко за Гергьовден
Зелена салага за Гергьовден
Салата от спанак и коприва
Питка за Гергьовден
Агнешки комплект с чесън и люти чушки
Агнешка супа с лук
Агнешко бутче с лук и моркови
Агнешко бутче до 2 кг се измива и подсушава. В тенджера се сгорещява масло, в което бутчето се пържи на умерен огън от всички страни, докато се образува коричка. Докато месото се пържи, не се боде с вилица, за да не изтича сокът му. Накрая се посолява. Към опърженото бутче се прибавят 1/2 чаена лъжичка ким, 4-5 супени лъжици доматен сок, 2-3 дафинови листа, няколко зърна черен пипер и бахар и 1 чаена чаша бяло вино. Отделно се опържват 15-20 лукчета арпаджик и два моркова, нарязани на тънки и дълги ивици. Щом се зачервят, те се прибавят към бутчето. Захлупено, ястието се оставя да ври около час на тих огън. Поднася се с гарнитура от пържени картофи и зелена салата.
Великден
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари