Рецепти за трапезата на Гергьовден

вход през zajenata.bg
49762

Питка за Гергьовден

1 ч. л. сода бикарбонат
1 кисело мляко
3 ч. ч. брашно
1 яйце
1 с. л. олио
1 пакетче краве масло
1/2 ч. л. сол
Приготвяне:

• Содата бикарбонат се разтваря в киселото мляко, докато шупне.
• В брашното се прави кладенче и в него се поставят всички продукти.
• Замесва се меко тесто.
• Изсипва се в намазана с масло тава, заглажда се отгоре и се украсява с преплетени късове тесто във вид на кръст.
• Гергьовденската питка се пече се около 50 минути отначало в леко затоплена фурна, като температурата се увеличава постепенно до 200 С. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10 11 12
Великден
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft