Рецепти за трапезата на Гергьовден

вход през zajenata.bg
49737

Агнешка супа с лук

500 г агнешко месо
80 мл (1/3 ч. ч.) олио
2 стръка праз лук
2 глави кромид лук
2 с. л. брашно
2 люти червени чушки
250 г (1 ч. ч.) кисело мляко

800- 1000 мл месен бульон или вода
2 яйца
сол
магданоз
Приготвяне:

• Кромидът и празът се почистват, след което кромидът се нарязва на ситно, а празът на по-едро.
• Лютите чушки ce измиват и накълцват на дребно.
• Месото се нарязва на кубчета.
• В голяма тенджера се сгорещява мазнината и се прибавя месото.
• Задушава се 5-8 минути, след което се прибавят двата вида лук и чушките.
• Всичко се поръсва с брашното и се разбърква добре.
• Сипва се бульонът (вода) и се довежда до кипване.
• Чорбата се вари на умерен огън 30 минути.
• От киселото мляко и яйцето се приготвя застройката.
• Изсипва се в чорбата, която се пресипва в огнеупорен съд.
• Фурната се загрява на 180 С.
• Чорбата се слага във фурната, за да ce посгъсти (около 5-10 минути).
• Изважда се от фурната и се поръсва със ситно нарязан магданоз.
• Чорбата с лук и агнешко месо се поднася в съда, в който е приготвена. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Великден
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft