Рецепти с агнешко за Гергьовден

вход през zajenata.bg
108602

Агнешко със зеленчуци

Продукти:
500 г обезкостено месо от агнешко бутче
1 морков
2 стръка праз
1 глава лук
парченце чесън
2 домата
20 г олио
20 г масло
30 г сланина
месен бульон
връзка ароматни треви (мащерка и магданоз, завързани с бял конец)
галета
магданоз
черен пипер
сол

Нарязваме на кубчета сланината, моркова, бялата част на праза, лука и чесъна на малки парченца, попарваме доматите с вряла вода, обелваме ги и нарязваме на малки кубчета. Изпържваме леко в малък съд лука и сланината в масло и олио, прибавяме праза и моркова и изпържваме до пожълтяване. Прибавяме агнешкото бутче, изпържваме го от всички страни и добавяме доматите, сол, черен пипер, връзката ароматни треви, малко бульон и възваряваме. Покриваме месото с пергаментова хартия (или фолио), намазваме с масло, поставяме ястието в слаба фурна и печем до омекване. Десет минути преди края сваляме хартията, поръсваме месото с галета и ситно нарязан магданоз и допичаме. Преди поднасяне отстраняваме част от мазнината на соса.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft