Рецепти с агнешко за Гергьовден

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Агнешко печено с чесън за Гергьовден
108598

Агнешко печено с чесън за Гергьовден

1 агнешка подбедреница (около 1.4 кг.)

1/8 ч. л. сол

1/8 ч. л. черен пипер

8 скилидки чесън (разрязани на 2 по дължина)

2 големи стръка пресен розмарин или 2 ч. л. сушен

2 ч. л. зехтин

4 големи сладки картофа (обелени и нарязани на кубчета с големина 2.5 см.)

6 пащърнака (нарязани на парчета с големина 2.5 см.).

Забележка: Можете да използвате сушен розмарин, но се препоръчва използването на пресен. Също така можете да замените сладките картофи с обикновени картофи, а пащърнака с ряпа.

1) Загрейте фурната до 160 ° С. Като използвате остър нож, отстранете мазнината и хрущялите от месото. Подправете със сол и черен пипер.

2) С малко ножче направете цепки с дълбочина 2.5 см. по повърхността на месото. Като използвате по-голямата част от чесъна и всичкия розмарин, напълнете цепките с половинките чесънчета или с по няколко листа розмарин (най-добри ги редувайте).

3) В голяма тава, смесете зехтина, сладките картофи, пащърнака и останалия чесън и разбъркайте добре. Избутайте зеленчуците в края на тавата и сложете месото по средата.

4) Печете 1 1/2 – 2 ч. От време на време разбърквайте зеленчуците, за да могат да се опекат равномерно.

5) Извадете тавата от фурната. Извадете зеленчуците с дупчена лъжица в някаква чиния и ги поддържайте топли. Поставете месото в голяма плоска чиния, покрийте го с фолио и го оставете да престои така 5 мин.

6) Нарежете месото на филийки и сервирайте със зеленчуците.

Препоръка: Овкусете месото, като го покриете с резенчета лимон преди да го опечете. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft