Бисквитена торта с домашен крем
Продукти:
2-3 пакета обикновени бисквити, 1 чаша мляко или вода (за потапяне на бисквитите), 1-2 капачки "малибу"(коняк,ром) За крема: 1 литър сварено прясно мляко, 5 яйца, 1 ч.чаша захар, 1 пакет 125 гр. масло, 2 с.л.брашно(с връх), 2 п. ванилия, какао.
Начин на приготвяне:
На крема: Млякото се слага да заври,след което се прибавя маслото, и се маха от котлона. Жълтъците,захарта, ванилията и брашното се разбиват. Прибавят се на тънка струя при постоянно бъркане към млякото (което отново е на котлона но на по-слаб огън). Сместа започва да се сгъстява бързо и затова е необходимо постоянно бъркане. Добавят се много внимателно разбитите на пяна белтъци (може и да не се разделят жълтъците от белтъците). Оставя се на огъня още малко. След това половината смес се отделя и към нея се прибавя какаото. Слага се толкова какао колкото предпочиташ.
Бисквитите се редят в подходяща тавичка, след което се заливат (защото е по-лесно отколкото да ги топиш) с горещото мляко (вода) и рома. Върху тях изсипваш едната част от крема. Отгоре отново се редят бисквити, заливат се за да омекнат и отгоре другата част от крема.