Солена палачинкова торта с кисели краставички
Продукти:
6-8 палачинки
400 г майонеза
крема сирене - 1 пак. или обикновено сирене
1 буркан мариновани кисели краставички
50 г салам или шунка
50 г кашкавал
1 твърдо сварено яйце
Саламът, краставичките и кашкавалът се нарязват на ситно.
Палачинката се поставя в чиния или поднос, намазва се със сместа от майонеза и сирене. Върху така намазаната палачинка се нареждат ситно нарязани краставички. При следващата палачинка се нарежда салам (шунка), следват кашкавал, настъргано яйце и отново краставички и т.н. Върху последната палачинка се настъргва яйце. Разбира се, вкусът няма да се промени много ако саламът, краставичките, кашкавалът и яйцето се смесят предварително, но ще се загуби ефектният вид на тортата при разрез. Изстудява се в хладилника за около 1 час.