13 Април 2012
70285
Спанак с ориз
Плакия от картофи
Картофена крем супа
Боб в гърне
Стар фасул на фурна
Сарми с ориз и праз
Супа от картофи и гъби
Супа по градинарски
Манастирска чорба
Боб в гърне
300 гр боб
6 големи глави лук
1/2 ч.ч. растителна мазнина
1 литър вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 непълна ч.л. червен пипер
Приготвяне или как се готви ястието
Бобът се накисва и се оставя да престои, сварява се, като течността, която остане след варенето се прехвърля в отделен съд.
Лукът се нарязва на кръгове и леко се запържва в мазнината, овкусява се с подправките.
В огненоупорен съд наредете пласт боб, пласт лук (като най-горният пласт трябва да е от боб), полейте с останалата мазнина и водата останала от варенето на боба. Запечете в средно загрята фурна в продължение на около 40 минути. Сервира се в съда, в който се е пекло ястието.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари