С какво е позволено да се храним на Разпети петък

вход през zajenata.bg
70300

Плакия от картофи

1 кг картофи
8 супени лъжици ра­стително масло
2 моркова
1 главичка кромид лук
1/4 глава целина
4 домата (пресни или от кон­серва)
5 скилидки чесън
1/2 лимон
черен пипер
копър
магданоз
сол на вкус
Приготвяне или как се готви ястието
Лукът, целината и морковите се нарязват на дребно и се задушават в мазнината и малко вода до омекване. Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на кръгчета, дебели около 0,5 см, с прав или къдрав нож. Смесват се задушените зеленчуци и картофите. Посоляват се, разбъркват се и се изсипват в тавичка. Отгоре се нареждат кръгчета от доматите и полукръгчета от лимона (без кората). Ястието се залива с малко гореща вода, поръсва се със смес от нарязаните на кръг­чета скилидки на чесъна и част от дребно наряза­ните магданоз и копър и се пече във фурна при умерена температура. Преди поднасянето се по­ръсва с останалата част от копъра и магданоза.

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft