Сладкиши и кексове за настроение

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Домашен чийзкейк с кисело мляко
1150244

Домашен чийзкейк с кисело мляко

Необходими продукти

* 400 г кисело мляко 4-5% масленост или цеденоцедено кисело мляко
* 30 г желатин
* 2 ванилии
* 1 бр. мек банан
* 350 г конфитюр - ягоди, къпини, малини или боровинки
* 1 пакет бисквити по избор
* 150 г захар

Начин на приготвяне

Желатина се разтваря в 300 мл студена вода (в тенджерка) и се оставят половин час за да набъбнат. През това време, в отделен съд се намачква (пасира) банана, смесва се с киселото мляко, ванилията и захарта, разбърква се добре. След като набъбне, желатина се слага на котлон на тих огън и се бърка докато се втечни, като се внимава да не заври. Сваля се от котлона и се добавя към киселото мляко. Разбърква се до получаване на хомогенна смес. Тя се изсипва във форма за торта или обикновена тенджерка, предварително намокрена със студена вода (ако е тефлонова - няма нужда да се мокри). Докато сместа е още течна отгоре се нареждат бисквити (те остават да плуват по повърхността й). Слага се в хладилник да стегне (за около 2 часa), след което се обръща в поднос, тава или друго. Бисквитите остават на дъното като блат. Отгоре се залива обилно с конфитюр, а ако се разтече отстрани, става още по-хубаво. Сладкиша е достатъчно твърд за да се реже с нож на парчета.

* Дозата е достатъчна за десерт на четирима лакомника. За пред гости сместа може преди да се сложи в хладилника да се разлее в прозрачни купички с по 2-3 бисквитки във всяка и след като стегне, да се добави конфитюр отгоре.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft