Калифорнийска златна треска
Необходими продукти
* 230 г натурален шоколад
* 150 г шоколад с пълнеж по избор
* 5 бр. яйца
* 3 ч.ч. захар
* 1 и 1/2 ч.ч. брашно
* 1 ч.ч. масло
* 1 ч.л. сол
* 1 ч.л. ванилия
* 1/2 ч.ч. счукани ядки
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 C. В дълбок съд на слаб огън разтопете маслото и натуралния шоколад. Когато шоколадът е почти разтопен, дръпнете от огъня и бъркайте до пълното му разтапяне. Оставете настрани. В малък съд смесете брашното и солта. Оставете настрани. Разбийте яйцата, захарта и ванилията на най-ниската скорост, после бавно увеличете до средна скорост. Разбивайте около 10 минути или докато сместа стане бледа и пухкава. Добавяйте по малко, като редувате от шоколадовата и брашнената смес, като започнете и завършите с шоколадовата. В тава, покрита с хартия за печене, излейте половината от сместа, отгоре наредете блокчетата шоколад с пълнеж и поръсете с ядките. Изсипете останалата смес и печете на 180 C около 45-55 минути. Обърнете върху метална решетка за 15-20 минути. Охладете и поръсете с пудра захар. Пудрата захар може да замените с глазура по избор.