Сладкиши и кексове за настроение

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Калифорнийска златна треска
1150114

Калифорнийска златна треска

Необходими продукти

* 230 г натурален шоколад
* 150 г шоколад с пълнеж по избор
* 5 бр. яйца
* 3 ч.ч. захар
* 1 и 1/2 ч.ч. брашно
* 1 ч.ч. масло
* 1 ч.л. сол
* 1 ч.л. ванилия
* 1/2 ч.ч. счукани ядки

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 C. В дълбок съд на слаб огън разтопете маслото и натуралния шоколад. Когато шоколадът е почти разтопен, дръпнете от огъня и бъркайте до пълното му разтапяне. Оставете настрани. В малък съд смесете брашното и солта. Оставете настрани. Разбийте яйцата, захарта и ванилията на най-ниската скорост, после бавно увеличете до средна скорост. Разбивайте около 10 минути или докато сместа стане бледа и пухкава. Добавяйте по малко, като редувате от шоколадовата и брашнената смес, като започнете и завършите с шоколадовата. В тава, покрита с хартия за печене, излейте половината от сместа, отгоре наредете блокчетата шоколад с пълнеж и поръсете с ядките. Изсипете останалата смес и печете на 180 C около 45-55 минути. Обърнете върху метална решетка за 15-20 минути. Охладете и поръсете с пудра захар. Пудрата захар може да замените с глазура по избор.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft