Реване рецепти

вход през zajenata.bg
443127

Реването е десерт, идващ от Източното Средиземноморие под различни имена. Смята се, че е един вариант на египетското ястие ma’mounia. Basbousa (на арабски), revani (турски) или rеvani в Южна Гърция и ravani – в северна (на гръцки ραβανί и ρεβανί). Реването е сладка торта, традиционен десерт, направена от грис (най-вече в арабския му вариант) или брашно, напоена със сироп. Популярно допълнение към него са и кокосовите стърготини. Има варианти с кисело мляко, орехи и ябълки. Сиропът може също така, по желание, да съдържа вода от оранжево цвете или розова вода.

Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft