Арабско реване
4 яйца , 370 г кисело мляко, 180 г пудра захар, 240 г брашно , 100 г краве масло, 1 чаена лъжичка амонячна сода, 1 чаена лъжичка сода бикарбонат, 2 супени лъжици какао. За сиропа: 300 г захар, 800 мл вода. За глазурата: 2 белтъка, 80 г захар на пясък.
Приготвяне:
Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се един по един жълтъците, киселото мляко с двата вида сода, какаото и брашното и разбитите на сняг белтъци. Всичко се разбърква и се изсипва в тава, намазана с масло и посипана с брашно. Пече се в умерена фурна около 10 минути. На сиропа: Захарта и водата се варят 5 минути. На глазурата: Двата белтъка се разбиват на сняг, постепенно се прибавя захарта.
След като реването се изпече и изстине, се залива с врял сироп. Отгоре се украсява с глазурата.