Какво да сготвим набързо с кайма

вход през zajenata.bg
443117

Картофено руло с кайма

2 кг картофи
3 бр. яйца
4-5 с.л. брашно
1 ч.л. чубрица
За плънката:
250 г кайма смес
1 глава лук
100 г гъби
2-3 бр. кисели краставички
1 бр. морков от трушия
1 ч.л. кимион
1 с.л. Пикантина (подправка за ястия и супа)
100 г кашкавал
галета

Картофите се сваряват, обелват и пасират. Смесват се с яйцата (оставя се един белтък за намазване отгоре), брашното, чубрицата и солта. Катофената смес се разтила върху найлон намазан с олио.
За приготвяне на плънката се изпържва лука с олио и се прибавят гъбите. Като поомекнат гъбите се прибавя каймата, позапържва се и тя и се добавят подправките. Сваля се от огъня и се добавят нарязаните на кубчета краставички и морков. Разбърква се добре и плънката се слага в единия край на разстланата картофена смес. Навива се на руло и се слага в намазнена правоъгълна тава. Намазва се с разбит на сняг белтък и се поръсва с галета. Пече се в умерена, предварително загрята фурна. Когато рулото е готово се поръсва с настърган кашкавал.

1 2 3
4
5 6 7 8 9
с кайма
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft