Кайма с гъби и картофи на фурна
500 г кайма
1 глава лук
2 бр. домати - настъргани
1.5 кг картофи
3 скилидки чесън
200 г настърган кашкавал
300 г гъби
50 г масло
2 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
щипка мащерка
2 с.л. магданоз
Картофите се сваряват със солта. Обелват се и се пасират. Накрая се слага масло и се разбива на пухкаво пюре.
Лукът и чесънът се задушават в олиото. Слагат се и нарязаните гъби. След 3-4 минути се добавя размитата с малко вода кайма. Когато каймата промени цвета си се добавят настърганите домати. След 5 минути се добавят черния пипер, магданоза и мащерката и се сваля от котлона.
Половината пюре се разстила в тава. След това се слага каймата и върху нея другата половина от пюрето. Слага се в загрята фурна на 220 С за 15-20 минути. Накрая се поръсва с кашкавала и запича до златисто (само на горен реотан).