Дроб-сарма с кайма
500 г кайма
2 яйца
1 кафена чаша ориз
1 глава лук
1 кафена чаша олио или 1/2 пакетче краве масло
5 супени лъжици кисело мляко
1 чаена лъжичка сол
1 1/2 чаени лъжички червен пипер
магданоз
джоджен
5 супени лъжици кисело мляко
Изчистеният, измит и ситно нарязан лук се слага в тиган или в тенджера и се прибавят олиото, 2 супени лъжици вода и щипка сол. Задушава се няколко минути и се прибавя изчистеният и измит ориз. Разбърква се и се задушава още няколко минути. Сваля се от огъня и се изсипва в тавичка. Каймата се разбърква с 1 кафена чаша вода и с 1 чаена лъжичка сол и се прибавя към ориза. Слагат се яйцата, киселото мляко, червеният пипер (по желание може да се прибави и черен пипер), нарязаният магданоз и джоджен. Сипват се 3 кафени чаши вода и всичко се разбърква много добре. Пече се в загрята фурна 25 мин.