16 Май 2012
443102
Таралежчета от кайма
Дроб-сарма с кайма
Яйца на кръгчета с кайма
Картофено руло с кайма
Кайма с гъби и картофи на фурна
Пълнени чушки с кайма
Картофена яхния с кайма
Кюфтета с вино
Пълнени кебапчета
Кюфтета с вино
500 г кайма
1 глава лук
2 филии бял хляб
смлян черен пипер
2-3 скилидки чесън
олио за пържене
За соса:
1 глава лук
2 бр. чушки
2 бр. домати
1 дафинов лист
5-6 зърна черен пипер
1-2 зърна бахар
1 с.л. брашно
1 ч.ч. вино
магданоз
Омесва се каймата с настърганата глава лук, накиснатият във вода и след това добре изцеден хляб, яйцето и ситно нарязаният чесън. Оформят се кюфтенца, които се изпържват в сгорещено олио.
Отделно се задушава другата глава лук, заедно със ситно нарязаните чушки и домати. Поръсва се с брашното и леко се запържва. Прибавя се виното и подправките. След като заври, в този сос се пускат кюфтетата. След като виното се поизпари, ястието се снема от огъня и се поръсва със ситно нарязан магданоз.
с кайма
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари