Картофено руло с кайма
2 кг картофи
3 бр. яйца
4-5 с.л. брашно
1 ч.л. чубрица
За плънката:
250 г кайма смес
1 глава лук
100 г гъби
2-3 бр. кисели краставички
1 бр. морков от трушия
1 ч.л. кимион
1 с.л. Пикантина (подправка за ястия и супа)
100 г кашкавал
галета
Картофите се сваряват, обелват и пасират. Смесват се с яйцата (оставя се един белтък за намазване отгоре), брашното, чубрицата и солта. Катофената смес се разтила върху найлон намазан с олио.
За приготвяне на плънката се изпържва лука с олио и се прибавят гъбите. Като поомекнат гъбите се прибавя каймата, позапържва се и тя и се добавят подправките. Сваля се от огъня и се добавят нарязаните на кубчета краставички и морков. Разбърква се добре и плънката се слага в единия край на разстланата картофена смес. Навива се на руло и се слага в намазнена правоъгълна тава. Намазва се с разбит на сняг белтък и се поръсва с галета. Пече се в умерена, предварително загрята фурна. Когато рулото е готово се поръсва с настърган кашкавал.