Какво да сготвим набързо с кайма

вход през zajenata.bg
443102

Таралежчета от кайма

500 г свинска кайма от плешката, 1 яйце, 1 глава лук, 2 лъжици кисело мляко или газирана вода, 1 филия сух бял хляб, черен пипер, магданоз, сол; 4 сварени яйца, 1/2 пакетче краве масло, фиде, черен пипер на зърна

 Сложете каймата в дълбока купа, прибавете настъргания лук, яйцето, млякото, черния пипер, ситно нарязания магданоз, натопения във вода и отцеден хляб и сол. Разбийте с миксера да се получи гладка, пухкава смес. Оставете я на студено за 1-2 ч. Обелете сварените яйца и ги нарежете надлъжно на половинки. Върху всяка поставете една осма част от каймата и оформете като таралежче. От зърната черен пипер направете очички и муцунка, а от фидето - бодли. Наредете таралежчетата в тава, намазана обилно с масло, и върху всяко сложете парченце масло. Покрийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна. След 15-20 мин свалете фолиото и запечете още малко, докато таралежчетата се зачервят. Поднесете ги върху листа от зелена салата, гарнирани с репички, изрязани като розички, и различни по цвят зеленчуци, задушени в масло. Таралежчетата могат да се приготвят по-рано, а да се сложат във фурната половин час преди поднасянето.

1
2 3 4 5 6 7 8 9
с кайма
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft