14 Май 2012
752268
Лозови сарми с грах ПОНЕДЕЛНИК
Кебап с телешко ПОНЕДЕЛНИК
Печена скумрия ВТОРНИК
Спанак на фурна ВТОРНИК
Руло Стефани с тесто СРЯДА
Зеленчуков гювеч със сос СРЯДА
Свинско с ориз СРЯДА
Грах с кренвирши ЧЕТВЪРТЪК
Картофи с гъби ПЕТЪК
Пилешка кавърма ПЕТЪК
Кебап с телешко ПОНЕДЕЛНИК
800 г телешко месо
100 г масло
5-6 глави (300 г) кромид лук
1 с.л. (10 г) брашно
5 бр. лютиви чушки
1/2 връзка магданоз
чубрица
1 ч.л. (5 г) червен пипер
2 ч.л. (10 г) черен пипер
1 ч.л. (5 г) сол
1 с.л. (20 г) доматено пюре
Месото се нарязва на дребно и се запържва леко в сгорещената мазнина. Към него се прибавят последователно лукът, нарязан на дребно, брашното, червеният пипер, доматеното пюре, малко бульон и сол на вкус. Когато омекне месото, се прибавят лютивите чушки, черният пипер и чубрицата. Ястието се оставя на тих огън още десетина минути. Поръсва се със ситно нарязания магданоз и се отстранява от огъня.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари