14 Май 2012
752259
Лозови сарми с грах ПОНЕДЕЛНИК
Кебап с телешко ПОНЕДЕЛНИК
Печена скумрия ВТОРНИК
Спанак на фурна ВТОРНИК
Руло Стефани с тесто СРЯДА
Зеленчуков гювеч със сос СРЯДА
Свинско с ориз СРЯДА
Грах с кренвирши ЧЕТВЪРТЪК
Картофи с гъби ПЕТЪК
Пилешка кавърма ПЕТЪК
Свинско с ориз СРЯДА
1 кг свинско месо
500 г ориз
500 г гъби
2 бр. моркови
1 връзка пресен лук
1 с.л. универсална подправка или подправки по избор
2 с.л. доматено пюре
сол, черен пипер, червен пипер
олио
Ситно нарязаните моркови, лук и чушки се запържват в дълбок съд. Като поомекнат се слага месото нарязано на кубчета, добавя се универсалната подправка и се залива с 1 ч.ч. вода за да се задуши и омекне месото. След това се слагат гъбите, като поомекнат и гъбите се слага доматеното пюре и червения пипер и ориза. Сместа се разбърква и се добавя гореща вода за да се задуши и ориза. Като омекне и ориза се слага черен пипер и сол. Изсипва се сместа в тава и се пече на 220 С докато не изври водата.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари