14 Май 2012
752259
Лозови сарми с грах ПОНЕДЕЛНИК
Кебап с телешко ПОНЕДЕЛНИК
Печена скумрия ВТОРНИК
Спанак на фурна ВТОРНИК
Руло Стефани с тесто СРЯДА
Зеленчуков гювеч със сос СРЯДА
Свинско с ориз СРЯДА
Грах с кренвирши ЧЕТВЪРТЪК
Картофи с гъби ПЕТЪК
Пилешка кавърма ПЕТЪК
Грах с кренвирши ЧЕТВЪРТЪК
400 г замразен или консервиран грах
250 г гъби
3 бр. кренвирши
3 бр. домати
2 бр. чушки
2 глави лук
2 бр. моркови
3 скилидки чесън
1 с.л. червен пипер
3 с.л. брашно
1 кубче пилешки бульон
олио
сол
Нарязаните гъби, моркови, чушки, кренвирши и лук се запържват заедно в олиото за 5 минути, като се бърка постоянно. Добавя се червеният пипер и нарязаните (или смлени) домати. Оставя се да заври, слага се нарязаният чесън и се долива 1.5 л вода. Като започне да ври се сипва граха и се слага бульончето. Оставя се да уври и когато е почти готово се посолява и се прибавя брашното - разбито в 1 чаша вода. Ври още малко, за да се сгъсти ястието.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари