Какво да сготвя за вечеря с кисело зеле

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Кисело зеле със свинско и ориз
92852

Кисело зеле със свинско и ориз

500-600 грама свинско месо по избор (зелето обича месото да е прешарено с малко сланина)
1/2 кисела зелка
1/2 чаена чаша ориз
3-4 супени лъжици олио
бялата половина на 1 глава праз лук
по желание една люта чушка
млян черен пипер, кимион и 1 супена лъжица червен пипер

1. Месото се нарязва на не много големи парчета и в загрятото на дъното на тенджерата олио се запържва до побеляване (това се прави, за да се запечатат соковете на месото вътре в него);
2. Към месо се добавя почистеният, измит и нарязан на ситно праз и за кратко се задушава заедно с него;
3. Зелката се нарязва на дребни парчета и се слага при тях, посипва се с пипера черен и червен и кимиона, долива се с 3 чаени чаши вода и от сока на киселото зеле (лютата чушка, ако харесвате) ;
4. Така подготвено ястието се оставя да ври похлупено и на слаб огън докато месото се свари, след което към него се добавя и почистеният и измит ориз;
5. Оставя се да поври още 7-10 минути или до сваряването и на ориза след което се сервира за предпочитане веднага след като е готово.
Забележки  

1 2 3 4 5
6
7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft