Какво да сготвя за вечеря с кисело зеле

вход през zajenata.bg
92846

Ребърца с кисело зеле

традиционна българска рецепта, такак както може да се намери в бабините тетрадки или така както би ви го приготвила вашата баба

2 кг свински ребра
1 средно голяма кисела зелка
2 – 3 люти чушлета
1 с.л. червен пипер
2 -3 с.л. мас
черен пипер на вкус
1 чаена чаша зелев сок.

Ребрата се нарязват и се нареждат в голям пръстен гювеч, на дъното на който сме сложили няколко листа от зелето. Отгоре се слага от зелето, което сме нарязали на ивички. След това се нареждат пак от ребрата и т. н. Върху всеки ред от зелето се слагат парченца от нарязаните ситно люти чушленца. Наръсва се най-отгоре с червения пипер и се залива със зелевия сок, разтопената мазнина и малко топла вода. Отгоре се покрива с 2-3 зелеви листа. Пече се на умерен огън във фурната.

1 2 3 4 5 6
7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft